Messing As Ringen

Assieraden kunnen van diverse metalen gemaakt zijn zoals u op deze website kunt lezen. Daarbij kunnen deze metalen in pure vorm toegepast worden of als legering met andere metalen. Een goed voorbeeld daarvan zijn de messing as ringen die wel heel erg op goud lijken maar toch een heel stuk goedkoper zijn.

Toch zal het niet Zo heel veel voorkomen dar voor as ringen messing in pure vorm gebruikt wordt. Dit komt omdat messing geen edelmetaal is maar een legering van koper en zink. Het feit dat messing een legering is geeft het bijzondere eigenschappen die voor veel toepassingen voordelen opleveren die geen ander materiaal op kan leveren. Zo heeft messing een hoge hardheid en bijzondere zelfsmerende eigenschappen, dit is bijvoorbeeld bijzonder bruikbaar als messing toegepast wordt voor het maken van tandwielen maar geheel nutteloos voor het maken van messing as ringen. Toch is messing een heel stuk goedkoper dan goud of zilver en is het wel erg goed te bewerken door middel van mechanische methodes zoals vervormen of verspanen en door middel van gieten. Daartegenover staan ook een aantal nadelen dat messing in een pure vorm een heel stuk minder geschikt maken voor het maken van goedkope as ringen. Omdat het geen edelmetaal is zal messing ook veel sneller reageren met andere stoffen. Messing dat bijvoorbeeld lang met de buitenlucht in contact staat zal al snel donkerbruin verkleuren en moet dan gepoetst worden, dit is een eigenschap die voor as ringen van messing duidelijk niet gewenst is.

Het gebruik van messingvoor het maken van assieraden en goedkope as ringen zal dan ook voornamelijk gedaan worden in combinatie met het voorzien van een beschermende laag. Deze laag kan op verschillende manieren aangebracht worden en zal voorkomen dat het messing al snel van kleur verschiet waardoor de schoonheid van het sieraad geheel verloren zal gaan. Als as ringen goedkoop gemaakt worden en zijn voorzien van een transparante laag dan lijkt het net of u te maken hebt net gouden sieraden maar dat zijn het toch duidelijk niet. De eigenschappen van messing laten het ook toe dat messing bijzonder goed kan reageren met andere metalen. Hierdoor is messing bijvoorbeeld uitstekend te voorzien van een laagje van een ander metaal. Het metaal waar dit laagje dan uit bestaat is dan veel beter bestand tegen corrosie op welke manier dan ook. Hiervoor kunnen veel verschillende metalen toegepast worden en messing as ringen kunnen dan ook voorzien worden van een laagje goud waardoor ze verguld zijn, van een laagje zilver voor het verzilveren of nikkel voor het vernikkelen. Bij het aan brengen van een laagje tin zal het messing voor de hardheid zorgen die tin nu eenmaal niet kan bieden en dit is goed bij het maken van as ringen.

Op deze wijze kunt u dus profiteren van de lage prijs van het messing en het mooie uiterlijk van de metalen waarmee het laagje is aangebracht. Het is echter wel goed om altijd goed op te letten als u de eigenschappen as ringen er op na slaat, ook de vergulde ringen zullen veelal gewoon bij de gouden ringen ingedeeld zijn terwijl u voor de prijs die vermeld staat dus geen puur goud zult krijgen. Ditzelfde geld natuurlijk ook voor de messing as ringen die verzilverd zijn en dus niet van puur zilver gemaakt zullen zijn. Dit is goed om in uw achterhoofd te houden want het zou jammer zijn als u denkt een goedkope uitvoering van een puur edelmetaal in handen te krijgen en het blijkt dat u slechts een dun laagje van dan edelmetaal aan koopt. Toch kunt u op deze manier het mooie uiterlijk van edelmetalen en andere voordelen as ringen goedkoop in huis halen. Dit kan bijvoorbeeld bijzonder goed van pas komen als u wel graag een zeer persoonlijk aandenken aan een overleden dierbare wilt hebben maar u niet het budget hebt om daar een groot bedrag voor neer te tellen. U kunt zich vast wel voorstellen dat de kosten van een uitvaart aardig op kunnen lopen en dat u dan niet gelijk het geld voor een duur assieraad hebt. Dan is het goed om te weten dat er ook goedkope as ringen beschikbaar zijn waarbij u uw eigen herinneringen kunt vormen.

Dit is uiteindelijk ook precies waar het om gaat, het bij de messing as ringen vormen van uw eigen herinneringen en niet te veel voor het sieraad betalen. Dit terwijl een ander niet zal weten dat het een bijzonder sieraad is dat u draagt terwijl het voor u een onbeschrijfbare waarde vertegenwoordigd. Als u dat weet te bereiken zal het u weinig uit maken dat de ontwerpers en de makers voor het maken van de as ringen messing hebben gebruikt en geen puur edelmetaal of een ander metaal. Het gaat er om dat de ring voldoet aan de eisen die u aan de ring stelt waarbij deze overeen moet komen met uw wensen en verlangens en aan uw smaak moet voldoen. Uiteindelijk zullen de krachtige herinneringen die bij as ringen van messing zult vormen veelsterker blijken als de wetenschap dat deze niet van puur goud gemaakt zijn maar zijn verguld. Dat is waar het uiteindelijk bij het uitzoeken en het dragen van as ringen om gaat en dat is ook het bijzondere van de assieraden die de urnshop u aan kan bieden.