Gouden As Ringen

Als u gaat zoeken naar een mooie ring om daarin een beetje as van uw overleden dierbare te bewaren zult u zien dat u de keuze hebt uit verschillende materialen en uitvoeringen. Net als bij normale sieraden zal bij het maken van as sieraden heel vaak gebruik gemaakt worden van goud. Gouden as ringen zullen dan ook veelvuldig aangeboden worden.

Dat voor het maken van as ringen goud vaak wordt gekozen heeft te maken met het feit dat goud al eeuwenlang het meest gebruikt wordt voor het maken van sieraden. Ook staat goud als sinds mensen heugenis symbool voor rijkdom, eenheid en macht. Vandaar ook dat goud zo vaak gekozen wordt voor de vervaardiging van sieraden. Ook vandaag de dag wordt een groot deel van het jaarlijks gedolven goud gebruikt voor het maken van sieraden waaronder gouden as ringen. De symboliek die van goud uit gaat komt voort uit de zeldzaamheid van dit edelmetaal, denkt u maar eens aan de band die twee mensen bij een huwelijk aan gaan, deze band is zo uniek dat daar deze alleen bezegeld kan worden met een ring van een zeldzaam en bijna uniek materiaal. Daarom zijn trouwringen dus ook meestal gemaakt van goud als worden er tegenwoordig ook andere materialen gebruikt. Als waardig eerbetoon aan een overleden dierbare is het dus niet zo vreemd dat er ook vaak voor een zeldzaam edelmetaal wordt gekozen om de unieke band met de overledene uit te drukken en de keuze daarom op gouden asringen valt.

Dit zegt natuurlijk niet dat het niet mogelijk is om in plaats van goud voor andere materialen te kiezen. De eigenschappen as ringen goud moeten hebben maken het goed mogelijk om deze ringen van andere materialen te vervaardigen. Het grote voordeel van goud is dat het zich eenvoudig laat bewerken tot as ringen van goud en er voor de ontwerpers en de god en zilversmeden dus veel mogelijkheden zijn om een ontwerp te maken en uit te voeren. De voordelen die as sieraden bieden ten opzichte van ander manieren om een overledene te herdenken dragen hier aan bij. Bij een vergelijking van as ringen vs urnen zult u dan ook zien dat de ontwerp mogelijkheden van urnen altijd beperkt worden door het feit dat ze een bepaalde inhoud moeten hebben terwijl bij ringen de ontwerpers veel meer vrijheden hebben omdat er slechts een kleine ruimte beschikbaar hoeft te zijn om as in te bewaren. Het goud dat gebruikt wordt om as ringen van goud te maken varieert in zuiverheid van 14 karaat tot 24 karaat. Over het algemeen zal echter het zuiverste goud niet zo vaak toegepast worden omdat het eigenlijk te zacht is en de kans op beschadigingen of vervormingen daardoor erg groot. De meeste assieraden zullen daarom van 14 karaat goud gemaakt zijn.

De gouden as ringen die u aangeboden worden zullen ondanks de vele ontwerp mogelijkheden die de makers geboden worden toch vaak eenvoudig zijn uitgevoerd. Dit komt omdat een ietwat stemmig ontwerp natuurlijk veel beter bij het overlijden van een dierbare past. U zult dan ook zien dat as ringen van goud vaak niet voorzien zijn van hele drukke motieven maar vaak een glad oppervlak hebben en soms voorzien zijn van een steentje of een kristal. Hierdoor ontstaat een geheel dat heel erg rustig en sober aan doet en waarbij u uw beste herinneringen kunt vormen. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk ook om dat u bij de as ringen uw beste herinneringen aan uw overleden dierbare kunt vormen. Daarbij wilt u niet te veel afleiding hebben vanwege een fraaier uiterlijk maar wilt u vooral een ingetogen as sieraad die u dit kan bieden. De gouden as ringen kopen die de urnshop u voor zal stellen zal u precies datgene kunnen bieden waar u bij een assieraad naar op zoek bent.

Het feit dat veel ringen voorzien zijn van een steentje of een kristal heeft ook een zeer praktisch voordeel te bieden. U zult op het moment dat de gouden asringen bij u thuis afgeleverd zijn ook de ringen met as moeten vullen en afsluiten op een manier dat de as niet verloren kan gaan. In de ringen die voorzien zijn van een steentje zal de as ruimte gemaakt zijn onder het steentje door middel van een holle ruimte. U kunt deze gouden as ringen vullen door een beetje as in deze ruimte te stoppen en vervolgens het steentje aan te brengen om de ruimte af te sluiten. Om een waterdichte afsluiting te verzekeren kunt u daarbij gebruik maken van een beetje seconden lijm. Dit zal er voor zorgen dat de ruimte in de as ringen van goud waterdicht afgesloten wordt en het steentje niet per ongeluk verloren kan gaan. Op die manier kunt u heel erg lang de beste herinneringen aan uw overleden dierbare hebben zonder u zorgen te maken over de as die u in de as ringen hebt opgeslagen.