As Ringen vs Urnen

Het mag duidelijk zijn dat het herinneren van een overleden dierbare een heel persoonlijke zaak is waarbij de keuze geheel van uw eigen voorkeuren en smaak af hangt. As sieraden zijn hierbij slechts een optie want ook urnen behoren tot de mogelijkheden. Toch zult u zien dat bij de vergelijking van as ringen vs urnen beiden een aantal voordelen en nadelen hebben waar u rekening mee dient te houden.

De traditionele manier van het bewaren van de as van een overleden dierbare is het bewaren van de as in een urn. Dat urnen voordelen hebben is duidelijk, als u er immers voor kiest om de as van een overleden dierbare te bewaren dan kiest u er duidelijk niet voor om de as uit te strooien op welke manier dan ook. Een urn die alle as van een overleden dierbare kan bevatten zal echter bepaalde afmetingen moeten hebben waardoor deze soms heel erg op valt. Bij de vergelijking van as ringen vs urnen is dit duidelijk een pluspunt van as ringen omdat het daarbij helemaal niet opvalt dat u een speciaal soort ring draagt. Naast de afmetingen zullen as ringen voordelen hebben op het gebied van veelzijdigheid. Het is immers heel erg goed mogelijk om voor meerdere opties te kiezen als u daar behoefte aan hebt. Vooral is het echter een enorm persoonlijke keuze die uw persoonlijke gevoelens tot uitdrukking brengt.

Bij ieder vergelijk van as ringen vs urnen zullen de voordelen as ringen u bieden vooral hierin duidelijk worden. Als u een urn met de as van een overleden dierbare in uw interieur plaats zal het al snel opvallen dat u een urn in huis hebt staan. Voor u is dit op dat moment de beste manier om uw dierbare op een tastbare en waardige manier te herinneren. Voor anderen is de afweging die u bij de keuze tussen urnen of as ringen hebt gemaakt echter geheel onbekend. Het zien van een urn kan voor anderen dus ongemakkelijk of zelfs aanstootgevend zijn. Nu hoeft dit op zich niet uw zorg te zijn maar het kan soms wel pijnlijke vragen opleveren waar u wellicht helemaal geen behoefte aan hebt. Het zal u niet verbazen dat juist de specifieke eigenschappen as ringen voordelen opleveren.

Bij deze specifieke eigenschappen zal het voornamelijk gaan over het feit dat bij iedere vergelijk van as ringen vs urnen u zult zien dat het helemaal niet op valt dat u een as ring draagt. Een as ring is immers een ring net als iedere andere ring maar dan voorzien van een ruimte voor het opslaan van een heel klein beetje as. Het is voor anderen dan ook niet te zien dat u een speciale ring draagt en als u het niet zegt zal niemand er u ooit naar vragen. Daar tegenover hebben urnen voordelen in het feit dat u daar alle as in op kunt slaan. Tenzij u kiest voor een mini urn waarin u slechts een gedeelte van de as op kunt slaan zult u dus niet met as blijven zitten waar u een oplossing voor moet vinden. In dit geval hoeft u niet altijd te kiezen tussen urnen of as ringen, er is niets mis mee om juist voor beiden te kiezen. U kunt bijvoorbeeld voor urnen kiezen en ook van de voordelen as ringen profiteren. U kunt alle as in een urn bewaren en een heel klein beetje in een as sieraad bewaren. Is dit geval is het geen keuze tussen as ringen vs urnen maar kiest u voor beide oplossingen waardoor u niet de overgebleven as hoeft uit te strooien.

Wij willen het mensen die geen keuze kunnen maken wel zelf aan raden, voor de duidelijke voordelen urnen kiezen maar ook voor as sieraden kiezen. Daarbij is de keuze die u bij het uitzoeken van urnen hebt zo divers dat u ook daar zeer onopvallende oplossingen kunt vinden. Deze zullen natuurlijk niet alle as ringen voordelen hebben omdat er nu eenmaal voldoende ruimte in een urn moet zijn om alle as in te bewaren maar toch zullen ook urnen behoorlijk onopvallend kunnen zijn als zij bijvoorbeeld de vorm van een beeld hebben. Dit hoeft de vergelijking van as ringen vs urnen er niet moeilijke op te maken, de keuze voor een urn of een ring of ander as sieraad is een duidelijke keuze die voor u heel duidelijk zal zijn als u voor deze keuze staat. Het maakt uiteindelijk helemaal niet uit of u urnen of as ringen kiest, het gaat er om dat u op een voor u aanvaardbare manier uw dierbare op een waardige manier herinnerd.